Spominska Jota

Deveta spominska JOTA za Adama Kilgarriffa

Dolgoletna tradicija našega društva je, da člani društva enkrat letno pozno poleti izvedejo spominski pohod v hribe, s katerim obeležijo obletnico skupnega vzpona več članov našega društva na Grintovec poleti leta 2013 z žal veliko prekmalu preminulim kolegom Adamom Kilgarriffom.

Deveti spominski pohod je bil izveden v nedeljo, 18. septembra 2022, iz vasi Veliko Ubeljsko na Nanos in pohoda so se udeležili člani: Simon Dobrišek, Nikola Ljubešić, Klemen Grm, Blaž Trebar in Janez Križaj, ki so s pohoda posredovali nekaj izbranih fotografij.


Spominska JOTA 2021 za Adama Kilgarriffa

Zaradi izrednih zdravstvenih okoliščin in varnostnih priporočil tudi letošnje leto naše društvo v okviru JOTE žal ni organiziralo bolj množičnega skupinskega spominskega pohoda v hribe, s katerim obeležujemo obletnico skupnega vzpona več članov našega društva na Grintovec poleti leta 2013 z žal veliko prekmalu preminulim kolegom Adamom Kilgarriffom.

Da pa ta tradicija ne bi zamrla, so člani društva prejeli prošnjo, da svoj morebiten pohod v naše hribe pred koncem poletja leta 2021 posvetijo tudi spominu na kolega Adama Kilgarriffa, pri čemer po možnosti kasneje prispevajo kakšno fotografijo s svojega pohoda za objavo na spletnih straneh društva.

Na to prošnjo so se odzvali naši člani: Darja Fišer, Nikola Ljubešić, Špela Vintar in Klemen Grm, ki so 11. septembra izvedli spominski pohod iz Ljubelja na 2181 metrov visoko Vrtačo, in s pohoda posredovali spodnje fotografije.


Sedma spominska JOTA za Adama Kilgarriffa

Ena od tradicij našega društva je, da v okviru JOTE vsako leto organiziramo spominski pohod v hribe, s katerim obeležujemo obletnico skupnega vzpona več članov našega društva na Grintovec poleti leta 2013 z žal veliko prekmalu preminulim kolegom Adamom Kilgarriffom.

Zaradi znanih izrednih zdravstvenih okoliščin in varnostnih priporočil leta 2020 v začetku poletja žal nismo organizirali večjega skupinskega spominskega pohoda. Da pa ta tradicija vseeno letos ne bi zamrla, so člani društva prejeli poziv, da svoj morebiten katerikoli pohod v naše hribe pred koncem poletja leta 2020 posvetijo tudi spominu na kolega Adama Kilgarriffa, pri čemer po možnosti kasneje prispevajo kakšno pozdravno fotografijo s svojega pohoda za objavo na spletnih straneh društva.

Po tem pozivu so spodnje fotografije s svojega pohoda prispevali naši člani: Tomaž Erjavec, Darja Fišer, Simon Dobrišek in Janez Križaj.


Vabilo na šesti spominski pohod Adama Kilgarriffa

V letu 2019 se bomo v spomin na Adama Kilgarriffa ponovno odpravili v hribe. Kot vas večina najbrž že ve, Slovensko društvo za jezikovne tehnologije vsako leto organizira pohod v spomin na veliko prekmalu preminulega kolega in prijatelja Adama Kilgarriffa. Tokrat se bomo na spominsko pot odpravili že šestič, in sicer bomo pot začeli pri domu pod slapom Rinka. Zahtevnejše pohodnike bo pot zanesla na Brano, medtem ko bo lažji pohod do Doma na Okrešlju prijaznejši družinam (in tistim, ki jih moti zgodnja ura). Pot na Brano ne terja posebne opreme, zaradi krušljivega terena je dobrodošla čelada. Na koncu se vsi zberemo na Okrešlju. Za prevoz bomo pohodniki poskrbeli sami, če potrebujete prevoz, nam pišite, sicer pa prijave niso potrebne. Ne pozabite na pijačo, jedačo in obvezno planinsko opremo. V primeru slabega vremena pohod odpade.

Datum: 17. avgust 2019
Izhodišče: Koča pod slapom Rinka (930 m)
Cilja: Okrešelj (lažji pohod, primeren za družine; 1396 m; 1 ura in 15 minut) in Brana (2253 m; 3 ure in pol)
Štart: 11.00 (Okrešelj) / 7.00 (Brana)
Zbirališče: Dom na Okrešlju
Organizacija: damjan.popic@ff.uni-lj.si , darja.fiser@ff.uni-lj.si 

Adam Kilgariff, Nikola Ljubešić in Tomaž Erjavec med Adamovim zadnjim vzponom na Grintovec.